sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Estevalmennus

Käytiin  eilen (5.9) ekaa kertaa Olga Temosen estevalkassa.
Kuunneltiin tarkasti ohjeita.

 Olin jo aiemmin sopinut Olgan kanssa että Olga koittais Pamia, joten Olga meni eka Pamilla jonkun aikaa ja mie sitten  Olgan jälkeen.
Olga kun meni pamilla niin heppa oli vähän ihmeissään kun ei sillä oo oikeestaan kukaan muu menny kun mie, kerran  kouluvalmentajani on menny vähän sillä, siskoni on pari keraa menny ja yks kaverikin käyny Pamin selässä, mutta pääasiassa mie oon sillä aina ite ratsastanu.
Pam kun alko tottuu vieraaseen kuskiin niin ai vitsit että se oli hienon näkönen ja niin ryhdikäs!
Olga kun rupes ottaa hyppyjä pikku esteillä niin Pam hyppäs tosi nätisti ja sulavasti, ei yhtään kyttäily eikä kieltäny. Muutaman kerran Olga hyppäs  Pamilla  yhen vähän korkeemman esteen (oisko ollu 80cm) ja senkin pam hyppäs tosi reippaasti, mitänyt VÄHÄN ylihyppäs.
Sit mie pääsin selkään ja  ensin  ravailin  pamilla  ja ravissa se tuntu tosi kivalle  sit ruvettiin tulee  muutamaa pikku estettä ja Pam hyppäs hienosti ja reippaasti yli eikä kertaakaan kytänny tai kieltäny.
Pam liikku kokoajan tosi sulavasti, reippaasti ja aika rennosti.
Miulle jäi valmennuksesta aivan huippu fiilis  ja kun saatiin apua tuohon kieltely ja kyttäys ongelmaankin.
Miun pitää vaan olla napakampi Pamille  ja tuon ikäsillä hevosilla (5-7v) voi tulla itseluottamus ongelma  etteivät usko omiin kykyihin, Pamilla on just nyt itseluottamus ongelma jota jo vähän epäilinkin. Saatiin  ohjeeks  ettei ei missään nimessä  hypätä yli 70cm esteitä ja pitää olla helppoja tehtävii.
Valmennus  oli kyllä todella hyvä ja oli ihan mahtavaa kun Olga meni Pamilla ja tullaan jatkossakin käymään Olgan opissa. Oon vieläkin ihan haltioissani tuosta valmennuksesta jonka takii en osaa kirjottaa mitään  parempaa postausta  kun kokoajan oon vaan "voi vitsit mikä valkka!"





Tänään käytiin tekemässä pieni n.8kilsan köpöttely maastolenkki.
Oli oiken mukavaa  siihen asti kun hirvikärpäset ja sade yllätti meidät.





Pieni videopätkä valkasta.


1 kommentti:

  1. Kiitos vielä haasteesta, sen voi käydä lukemassa osoitteesta: http://mruggla.blogspot.fi/2015/09/haastepostaus.html :)

    VastaaPoista