lauantai 29. elokuuta 2015

Klassinen kouluvalmennus


Ollaan jo muutamisen kerran käyty Massun (Maria Basch) kouluvalkoissa ja joka kerta opitaan aina uutta.

Tänään  aloteltiin ympyrällä ensin molempiin suuntiin muutama  askel ristiin ja siitä eteen-alas.
Pam tuntu hiukka väsyneeltä eikä meinannu oikeen astuu ristiin, mutta venytti sitten hienosti eteen alas.
Samaa tehtiin vielä ravissakin ja siinäkin ristiaskeleet oli aika tiukassa.
Seuraavaks siirryttiin  suoralle uralla harjottelemaan sulkutaivutuksia, ollaan pikkasen ratsastustunneilla näitä jo vähän harjoteltu mutta ei paljoo.

Alussa kuski ja hevonen oli vähän hukassa sen suhteen että mitä haetaan mutta sit kun ruvettiin opettelee sulkuu niin että ensin tehtiin voltti kentän keskelle päin ja siitä sitten etupää uralla vähän sisälle päin taivutettuna ja takapää jää uran ulkopuolelle (vähän niinkun voltin loppu osalle), tällä tavoin alettiin pästää jyvälle asiasta ja muutamien toistojen jälkeen molempiin  suuntiin alettiin saamaan jo muutama  sulkuaskel. Eihän ne täydellisiä ollu mutta  sinnepäin mitä haettiin.
Palkkasin tietenkin Pamin aina oikeista askelista.

Sulkujen jälkeen otettiin pohkeen väistöö käynnissä ensin niin  että lähin pitkän sivun alusta väistättämään kentän keskelle  ja keskellä muutama  askel suoraa ja siitä sitten takas samalle  pitkälle sivulle mistä lähettiin, sama tehtiin toisellakin pitkällä sivulla. Käynnissä pohkeen väistöt meni ihan kivasti.
Sit ruvettiin  tekee  väistöjä ravissa. Ensin tein  voltin/pari pitkän sivun kulmaan ja sen jälkeen  lähin tekee väistöä kohti toista pitkää sivua, ens  alkuun  ei pam väistäny juuri ollenkaan ravas vaan  eteen päin. Kerran sitä vähän  huomautin isommin niin  johan sen jälkeen rupes väistämään  niinkun  piti.
Valmennuksesta jäi oikein hyvä fiilis, Pam teki kaiken kivasti vaikka oli vähän väsyneen olonen ja sulkuharjotuksetkin meni tosi kivasti vaikka niitä tosiaan ei olla kun pari kertaa aikasemmin koitettu.



Valmennuksesta oli tosi vähän kuvii kun suurin osa oli heilahtaneita ja äiti otti enimmäkseen videoo joista puolet oli sumeita tai niissä oli kuvattu ihan jotain muuta kun ratsastusta :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti